Marie-Jose Maltha tekent met kinderen

Intuïtief en Creatief Coach en Trainer

Speciaal voor kinderen en hun ouders

Marie-Jose Maltha

Marie-Jose werkt intuïtief en zonder oordeel 

Marie-Jose is expert in luisteren en de vinger op de zere plek leggen. Daarbij maakt zij gebruik van intuïtief tekenen, schilderen met bijenwas of wandelen in de natuur. Hierdoor wordt op een eenvoudige wijze de kern aangeraakt en wordt er benoemd wat er speelt. Dit vormt de leidraad voor de begeleiding.

Kinderen kunnen vaak niet benoemen wat ze in de weg zit, middels tekenen of schilderen kunnen zij zich vaak wel uiten. Ook helpt het intuïtief tekenen en schilderen enorm in het proces van verwerking. 

Het gaat nooit om een 'mooie tekening' of een realistische tekening. Het gaat puur om het uiten van jezelf en het ontdekken van wat er speelt.

Het ene kind ervaart tekenen als geweldig, het andere kind gaat veel liever mee de bossen in. Het maakt niet uit, het enige doel is om een weg te vinden naar verwerking en helen op een ontspannen manier die bij het kind past. En vooral op een positieve manier en niet vanuit iets 'dat niet goed is of fout'. Het gaat er altijd om dat je mag zijn wie je bent. Je bent altijd helemaal goed!


Intuitief Tekenen met kinderen

Intuïtief Tekenen

Bij het intuïtief tekenen maakt Marie-Jose gebruik van potloden, kleurpotloden, stiften, markers en krijt. Uitgangspunt hierbij is om het kind te laten ontdekken wat tekenen voor je kan doen. Tekenen is heel erg helend in verwerkingsprocessen. Bovendien kan een kind zich vaak gemakkelijker uitdrukken in een tekening dan in woorden.

Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen, ook volwassenen ervaren dit als een tool om dingen in hun leven te herkennen, ervaren en te verwerken.

De coaching vindt 1 op 1 plaats

Workshops kunnen in groepsverband gevolgd worden.

Schilderen met bijenwas

Bij schilderen met bijenwas wordt gebruik gemaakt van een klein ijzertje (een soort mini strijkboutje) om de bijenwas te laten smelten en op het speciale papier je schildering te maken. Dit is puur intuïtief, zowel de keuze van de kleuren als ook de afbeelding. Anders dan bij tekenen kun je niet vooraf bepalen wat de was precies gaat doen op je papier.

Marie-Jose werkt hiermee met kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

Niet alleen kinderen vinden dit een fijne manier om te verwerken en hun weg te vinden, ook volwassenen ervaren dit als zeer helend.

De coaching vindt 1 op 1 plaats

Workshops kunnen in groepsverband gevolgd worden.


Schilderen met bijenwas
Coaching de natuur in

De natuur in

Soms hebben kinderen er veel meer aan om de natuur in te gaan, het bos in en ontdekken wat er buiten is. Foto's maken en alle zintuigen gebruiken. Laten gebeuren wat er gebeurt en vandaar uit verwerken en helen.

Voor volwassenen is dit niet anders dan voor kinderen.

De coaching vindt 1 op 1 plaats

Workshops kunnen in groepsverband gevolgd worden.