Mijn weg naar Financiële Vrijheid

Mijn opvoeding, en die van vele anderen, liet er geen twijfel over bestaan: iedereen moet werken voor zijn geld. Wil je veel geld verdienen, werk dan heel hard. Wil je nog meer verdienen, werk dan nog harder. Zeur niet over werk dat niet leuk is, zo is het nu eenmaal.

Pffff, wat hadden mijn ouders het moeilijk met mij. Ik met mijn ‘rare’ ideeën, doen waar mijn passie ligt. Ondernemer zijn en bedrijf en gezin combineren, foei! Nee, dat paste niet in hun denkbeelden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus liep en loop ik mijn eigen pad.

Verbond met mezelf

Ik sloot een verbond met mezelf, al jaren terug. Mijn geld wil en ga ik verdienen met dingen waar ik blij van word en bovendien wil ik niet alleen maar werken voor mijn geld. Het leven is tekort en wachten op later…. Nee, daar doe ik niet aan. Mijn zoon zei als klein ventje altijd: “niet straks, maar nu”, ik heb het altijd onthouden.

Hoeveel mensen zitten zichzelf niet in de weg bij hun keuzes. Vaste overtuigingen, gewoontes, meningen en ideeën. Wars van veranderingen en nieuwe ontwikkelingen.

Weet je dat zo’n 90 tot 95% van de mensen niet met een open blik naar nieuwe mogelijkheden durft te kijken? Weet je dat die overgrote meerderheid vol ‘mitsen en maren’ zit?

Als ik tijdens bijeenkomsten en meetings vertel dat ik afgelopen jaar mijn bedrijf op een laag pitje (zeg maar pitje uit) heb gezet om een jaar lang 100% mantelzorger te zijn en dat mijn inkomen gewoon door is gegaan kijken mensen mij aan met een heel wazige blik. Toch is dat de werkelijkheid die voor iedereen haalbaar is.

Wat voelde dat vrij voor mij, doen wat ik op dat moment wilde doen en me niet druk hoeven maken over rekeningen die betaald moesten worden. Alles ging gewoon door. Als ik toch had gedaan wat mijn ouders mij leerden! Hoe anders zou mijn leven er dan uitzien!

Teveel mensen zitten vast in een baan die ze niet echt leuk vinden, of werken keihard in hun bedrijf. Wil je dat doen tot je pensioen? En wat is je pensioen straks? Je kent vast ook de verhalen van mensen die zeiden dat ze na hun pensioen… en toen werden ze ziek.

Mijn verbond met mezelf houdt niet alleen in dat ik doe wat ik graag doe, maar ook dat ik voldoende tijd overhoud voor andere dingen waar ik van houd. Er met de hond op uit trekken, naar het theater gaan, lekker eten, reizen, vakantie vieren of een dik boek lezen met een glas wijn erbij.

Daarom heb ik het zo geregeld dat ik inkomen heb uit meer dan mijn werk. Een basisinkomen, nee, een echt passief inkomen dat iedere week groeit en daarnaast inkomen uit vastgoed, inkomen uit het mijnen van crypto’s en nog wat dingen.

Dat is voor mij financiële vrijheid.

Ochtend ritueel

Iedere ochtend (alleen werkdagen) beginnen we ’s ochtends voor het ontbijt op de home trainer. Rik voor zijn revalidatie en ik voor mijn conditie. Omdat dat zo ongelooflijk saai is zijn we die tijd gaan benutten door naar inspirerende video’s te kijken.

Zo kwam ik een video tegen over mindset. Ik haat dat woord, het wordt te pas en te onpas gebruikt, maar dit filmpje laat je wel nadenken over je eigen manier van denken en doen. Daarom plaats ik hem hierbij voor je, de moeite waard om eens naar te kijken.

 

Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie wilt plaatsen!

Wil je ook financiële vrijheid, net als ik?

Neem dan eens contact met me op!

Over de schrijver
Marie-Jose: steeds meer mensen, groot en klein, hebben last van fysieke, emotionele of mentale problemen. Met behulp van energetische transformatie vanuit de oorsprong, het ontstaansmoment, ervaar je een enorme verbetering. Ervaar jij een negatieve rode draad in je leven of kamp je met pijnen en frustraties? Ervaar (gratis) de kracht van Energetische Transformatie en ga voor je beste leven.
Reactie plaatsen