Stapje voor stapje creëer ik mijn nieuwe leven, mijn droomleven
22 augustus 2019 

Stapje voor stapje creëer ik mijn nieuwe leven, mijn droomleven

Vandaag is het 10 maanden geleden dat er voor Rik een einde kwam aan het leven hier. Het voelt als gisteren, ondanks dat er zo ontzettend veel gebeurd is in die 10 maanden.

In 1 klap lag mijn droomleven met Rik in gruzelementen, in duizend stukjes. Het voelde of ik in een diepe put werd gegooid. Diep en donker! Tot ik zag dat er een touwladder hing en stapje voor stapje klom ik uit de put omhoog. Stapje voor stapje richting een leven zonder mijn allessie, maar vol mooie herinneringen en met nog volop nieuwe kansen.

Nog veel te leren

Ik mis mijn maatje in alles, zijn glimlach, zijn schaterlach, zijn praten, zijn rake opmerkingen, zijn arm om me heen, gewoon het er zijn.

Gelukkig voel ik Rik om me heen, ik voel zijn energie altijd. Als ik het niet zie zitten is het alsof ik hem hoor en hij me een figuurlijke schop onder mijn kont geeft.

Rik zag altijd wat er wel was en keek niet naar wat er niet was. Wat er niet is, dat is er niet. En wat je niet kunt oplossen, daar hoef je niet aan te denken. Voor mij nog iets te leren…

De focus terug

Nu, na 10 maanden, merk ik dat ik me eindelijk weer wat beter kan concentreren en focussen. Mijn droomleven alleen zal er heel anders uit gaan zien en toch gaat er ook nu een droomleven komen, ik werk eraan.

Zeker is dat ik voor mijn nieuwe droomleven gebruik ga maken van meerdere bronnen en stromen van inkomsten. Ik wil absoluut geen  gedoe met geld tekort.

Meer dan ooit tevoren weiger ik me in een keurslijf te voegen. Ik wil niet geleefd worden door de klok. En ook doe ik niet meer aan allerlei “moeten”. Heerlijk om dit soort keuzes gewoon te maken en er voor te gaan. Dat geeft extra energie, dat is mooi meegenomen.

Nog meer keuzes gemaakt

Voor nu heb ik gekozen voor een mooi plekje in Nederland, maar ik weet zeker dat ik weer naar mijn geliefde Portugal ga. Er komt het moment dat ik mijn vleugels weer uit kan slaan omdat ze geheeld zijn. Tot die tijd geef ik mezelf de tijd en de rust en ruimte.

Opbouwen van nieuwe contacten

In de tussentijd bouw ik aan mijn nieuwe sociale contacten hier in Nederland en maak veel tijd voor mijn grote en kleine kinderen die het, ieder op zijn of haar manier, ook moeten verwerken. Rik was zeer positief aanwezig in onze levens.

Samen komen we steeds een stapje verder op ons pad. Met een lach en op zijn tijd met een traan.

   

Dankbaar voor alles wat er al is gekomen

Nu ik alleen ben leid ik een veel actiever leven. Ik merk nu hoe we gewend waren geraakt aan het feit dat Rik heel weinig kon lopen en dan nog alleen met 2 krukken. De rolstoel en scootmobiel waren onze metgezel geworden. Het was voor ons een gewoonte om te kijken wat er wel ging en daarvan zoveel mogelijk te genieten. Nog steeds merk ik dat ik er nog niet automatisch vanuit ga dat ik daar geen rekening meer mee hoef te houden en kan gaan en staan waar ik wil. Maar alles went vanzelf.

Zo ging ik deze zomer een week kamperen bij onze oudste en haar gezin in Frankrijk. Heerlijke dagen in de zon en samen met oudste kleinzoon in een tentje geslapen, ik heb genoten! Toen onze kinderen klein waren gingen we altijd kamperen, nu ging ik weer.

Al werk ik minder uren en dagen, ik ben volop bezig met het verder opbouwen en ondersteunen van mijn team. Uit mijn werk haal ik heel veel voldoening en plezier, ik zou het niet willen missen.

Veel van mijn lieve collega’s zijn een enorme steun voor mij, dat voelt zo warm en lief! Collega’s bleken lieve vrienden in deze, voor mij, moeilijke maanden. Ik kon altijd wel bij iemand terecht als ik het even niet zag zitten. En dan mijn lieve mentor die er altijd voor mij is, ik kan haar altijd bellen, dat geeft zo’n rust!

En natuurlijk is daar mijn familie waar ik op kan leunen als het even niet goed gaat.

Alles bij elkaar voel ik me heel dankbaar en gezegend voor iedereen om me heen en alles wat mijn pad nu gekruist heeft en nog gaat kruisen.

Vol vertrouwen

Inmiddels heb ik er het volste vertrouwen in dat mijn leven ook alleen meer dan de moeite waard is om er het mooiste van te maken!

En zo ga ik stapje voor stapje op weg naar mijn droomleven in financiële onbezorgdheid, vrijheid en overvloed.

Liefs, 

Marie-Jose

Over de schrijver
Marie-Jose: steeds meer mensen, groot en klein, hebben last van fysieke, emotionele of mentale problemen. Met behulp van energetische transformatie vanuit de oorsprong, het ontstaansmoment, ervaar je een enorme verbetering. Ervaar jij een negatieve rode draad in je leven of kamp je met pijnen en frustraties? Ervaar (gratis) de kracht van Energetische Transformatie en ga voor je beste leven.
Reactie plaatsen