Pas op de plaats is ook een keuze

Ik stap uit om de poort te sluiten. We zijn terug hier op onze ‘casa’ in Portugal, wat ben ik blij dat ik de keuze gemaakt heb direct terug te komen hier.  Ik adem diep in en ruik de frisse en kruidige lucht. Ik voel hoe ik ontspan en alle stress en verkramping van de laatste weken weg vloeit.

Leven in Portugal

Het waren 6 heel zware weken, vanaf het moment dat mijn moeder in de hospice werd opgenomen.
Het slot hiervan was de week die nu achter me ligt.

Onverwacht besluit

Het overlijdensbericht kwam binnen en op hetzelfde moment besloot ik naar Nederland te gaan en afscheid te nemen. Zij wilde dit niet bij leven, dan doe ik het maar bij haar dood. Rik kijkt me verbaasd aan. Dit komt volledig onverwacht. Toch maak ik nu deze keuze. We overleggen, bellen met onze kinderen, gaan pakken en vertrekken de ochtend erop in alle vroegte.

Het wordt een zeer emotionele week. Een weerzien met mijn broer en schoonzus, veel neefjes en nichtjes. Er is een gat van 15-20 jaar in onze contacten. We hebben onnoemlijk veel bij te praten. We vinden elkaar terug na dit overlijden van een, voor ons allemaal, moeilijke stoorzender.

Unaniem besluiten we een reünie te plannen in oktober.
Zo wordt iets heel naars en negatiefs omgebogen naar iets positiefs.

Lichtpuntjes

Terug in Portugal staan de beelden van afgelopen week op de vreemdste ogenblikken ineens scherp op mijn netvlies. Het is me duidelijk dat alle gebeurtenissen een grote impact hebben en ik besluit een paar weken minder te werken en extra tijd te nemen om alles te verwerken en van mijn vermoeidheid af te komen.

Ondanks de nare oorzaak zijn er veel lichtpuntjes. Na jaren en jaren is er weer het contact met mijn broer en zijn gezin. We keken elkaar aan en de jaren vielen weg. Ook waren er weer de neefjes en nichtjes.

Maar ook enkele lieve neven en nichten en tante, die er waren voor mij, voor ons, zij gaven zoveel steun! Zo lief en zo warm.
En zo houd ik er al met al een heel positief gevoel aan over.

Mijn werk is nu een groot voordeel

Ook nu weer voel ik me enorm dankbaar dat ik geboden kansen heb aangepakt, dat ik wegen ben ingeslagen waar anderen me voor gek verklaarden. Ik ben blij dat ik alle (ongetwijfeld goed bedoelde) raadgevingen heb genegeerd en mijn eigen pad ben gegaan.

Eigenwijs en eigenzinnig liep ik mijn eigen weg. Ik volgde mijn intuïtie en mijn gevoel en daar kan ik alleen maar tevreden over zijn.

Zo bouwde ik, samen met Rik en een team mooie mensen, onze netwerkmarketing business op. Daardoor kan ik nu rustig zeggen dat ik een paar weekjes tijd neem voor mezelf. Mijn passief inkomen maakt dat mogelijk. Ultieme vrijheid!

De rust opzoeken

Even heb ik geen behoeft aan mensen, maar enkel aan natuur en rust en stilte om mij heen.
Gelukkig heeft Rik slechts een half woord nodig en zo maken we deze dagen prachtige ritten achter de bergketen tegenover onze casa. De Alentejo met zijn ruige en ongerepte natuur, de rotsen en de bergen, het is een overweldigend stuk natuur.

Leven in Portugal

Het geeft me de rust die ik nu nodig heb. De heerlijke restaurantjes waar we lunchen, de terrasjes waar we wat drinken en de gesprekken die we voeren doen de rest. Langzaam voel ik me weer uitrusten en beter voelen.

Ik ben weer zover, ik kan er weer tegenaan!

Wil je online koffie drinken?

Heb jij ook dromen die je graag ziet uitkomen? Laten we samen online koffie drinken!

Als je me belt of mailt kunnen we een afspraak maken.

Lees hier meer uit mijn dagboek.

Over de schrijver
Marie-Jose: steeds meer mensen, groot en klein, hebben last van fysieke, emotionele of mentale problemen. Met behulp van energetische transformatie vanuit de oorsprong, het ontstaansmoment, ervaar je een enorme verbetering. Ervaar jij een negatieve rode draad in je leven of kamp je met pijnen en frustraties? Ervaar (gratis) de kracht van Energetische Transformatie en ga voor je beste leven.
Minie de Winter
Door

Minie de Winter

op 15 Dec 2018

Hallo Marie-Jose , Graag wil ik contact met je opnemen over t passief inkomen. Gecondoleerd met het verlies van je man en enorm veel sterkte de komende tijd.

Reactie plaatsen