En toen zakte de grond onder mij vandaan
28 november 2018 
in Rouw

En toen zakte de grond onder mij vandaan

Op maandag avond 22 oktober werd alles anders. Rik kreeg hevige rug- en buikpijn en viel bewusteloos neer. Na reanimatie was het even na middernacht voor altijd stil.

Van het ene moment op het andere was mijn maatje, mijn liefste, mijn allessie, mijn soulmate weg.
Ineens hadden de kinderen geen vader meer en de kleinkinderen geen opa.


Onze wereld stond stil

We haalden Rik naar huis en maakten er met zijn allen een week vol herinneringen en verhalen van. Een week van afscheid zoals Rik zou hebben gewild. En we sloten af met zijn afscheidsdienst, geheel in zijn geest, met een lach en een traan.

En dan begint het geregel. Dwars door je ongeloof en je verdriet komt er een berg regelwerk aan en loop je keihard aan tegen de bureaucratie.

Hoe nu verder?

Daarna komt het moment dat je moet nadenken over de zakelijke gevolgen, over je bedrijf, je activiteiten en natuurlijk komt dan de vraag over hoe nu verder? Of je wilt of niet, je moet verder.
Niet alleen voor mezelf, zeker ook voor mijn kinderen en kleinkinderen.

Nu, ruim een maand verder, heb ik de meeste administratieve zaken afgehandeld of minimaal in gang gezet. Voorzichtig ga ik nadenken over ons bedrijf en mijn toekomst.
Zeker is dat mijn toekomst er heel anders uit gaat zien. Ons fantastische leven in Portugal waren mijn mooiste maanden ooit, maar om dat nu in mijn uppie verder te doen… nee, daarvan word ik heel eenzaam.

Voor nu trek ik mij eerst terug in alleen Nederland om de draad weer op te pakken en nieuwe wegen in te slaan. Hoe dat eruit gaat zien, geen idee. Nou ja, wel een idee, dat zal ik de komende tijd met je gaan delen.

Mijn leven alleen

In het volste vertrouwen dat mijn nieuwe leven ook weer mooi gaat worden en er nieuwe kansen voorbij zullen komen, is mijn eerste zorg om niet te vermoeid te worden. Daarom ben ik even heel erg bezig met mezelf en eet gezond en neem voldoende rust en tijd voor mezelf. Jarenlang wilde ik graag een paar kilo kwijt, nu vliegen ze er als vanzelf vanaf, klein pluspuntje.

Veel tijd besteden we nu aan elkaar binnen ons gezin. Iedere dag met elkaar bellen en appen en elkaar opvangen. De kleinkinderen zijn angstig, mama en papa kunnen dus ook zomaar neervallen. Alles heeft nu tijd nodig.

Nieuwe start

Langzaam aan pak ik de draad weer op. Na bijna 42 jaar getrouwd en 44 jaar samen met Rik ben ik zo gewend om keuzes ‘samen’ te maken, een relatie betekent keuzes die voor ieder fijn zijn. Een relatie betekent compromissen sluiten. Nu moet ik bedenken wat ik, en alleen ik, wil. Dat is behoorlijk wennen. Geen rekening meer houden met de ander, doen wat je zelf wilt, eigen keuzes maken, niet meer overleggen… het is vreemd, maar het lukt.
Ik heb er alle vertrouwen in!

Liefs, 

Marie-Jose

Over de schrijver
Marie-Jose: steeds meer mensen, groot en klein, hebben last van fysieke, emotionele of mentale problemen. Met behulp van energetische transformatie vanuit de oorsprong, het ontstaansmoment, ervaar je een enorme verbetering. Ervaar jij een negatieve rode draad in je leven of kamp je met pijnen en frustraties? Ervaar (gratis) de kracht van Energetische Transformatie en ga voor je beste leven.
Ineke
Door

Ineke

op 28 Nov 2018

Dank je wel Marie-José voor je openhartige verhaal, wat ben je ook een sterke vrouw, worstel en kom boven en daar is ze weer. Ik wens je de komende tijd veel sterkte en succes!

François Francken
Door

François Francken

op 28 Nov 2018

Innige deelneming Ik heb Rik eenmaal ontmoet begin vorig jaar en vond hem een fijne warme man . Hij gaf mij de kracht om met GTI te starten . En nu gebeurt plots dit ik vind het heel spijtig voor jouw en Rik nu net dat je kon genieten van het leven . Gelukkig heeft hij in zijn cirkel van het leven met U in Portugal kunnen genieten om samen jullie droom in vervulling te laten komen . Daarom ook mijn oprechte droefenis en zal je blijven volgen mvgr François .

joke de Waard
Door

joke de Waard

op 28 Nov 2018

zoals iedereen schrok ik ook van dit nieuws. we weten ergens wel dat we een mens zijn van het moment en toch...... ik ben heel dankbaar dat ik jullie leerde kennen! en Rik leeft verder in ons hart, en vooral in jouw hart, in het hart van je kinderen en kleinkinderen. voor de dienst was ik helaas te laat, was raar, reed steeds verkeerd, maar blij dat ik je bij de koffietafel zag en zelf kon zien hoe sterke vrouw je bent, hoe je door je kinderen en kleinkinderen geliefd wordt. hele dikke kus! mooi mens! x

Reactie plaatsen