Teken je hoofd leeg voor klein en groot
02 februari 2021 

Teken je hoofd leeg voor klein en groot

Ze zoeken een plekje aan tafel en kijken me vragend aan. Ondertussen heb ik potloden, kleurpotloden, stiften en markers op tafel gezet en geef iedereen een eigen tekenboekje.
Terwijl ze hun naam op het boekje schrijven zet ik limonade op tafel en iets lekkers voor de kids.

Ik kan niet tekenen hoor zegt een van de jongens. De rest valt hem bij.
Het maakt helemaal niet uit of je kunt tekenen, daar gaat het vandaag niet om, stel ik hem gerust.

Huh? We gaan tekenen en ik hoef niet te kunnen tekenen?

Raar hoor! Tekenen terwijl je er niets van kunt.

Dan begin ik met een verhaaltje. Ik vertel over een jongen die zich steeds boos voelde en geïrriteerd. Hij kon niet zeggen waarom, maar was bozig en soms ook wat verdrietig. Hij kreeg er buikpijn van en zijn hoofd deed ook steeds zeer. En thuis was hij druk en vervelend, ruzie maken met zijn broertjes en zusje. Boos op mama en papa. Niet zo leuk.

Zijn hoofd zat heel vol en daarom deed het pijn. Vol met alles wat er om hem heen gebeurde, thuis was iedereen druk,  op school lukte het niet zo lekker en iedereen zei maar steeds weer dat hij moest stoppen. Opa was ziek en zijn beste vriendje ook.
Het was gewoon teveel voor zijn koppie. Omdat zijn mama mij kende kwam hij bij mij tekenen.
Hij kon ook niet tekenen, maar hij ontdekte dat hij zijn hoofd leeg kon maken door te tekenen en dan verdween zijn pijn, maar ook zijn boosheid en kon hij weer lekker slapen.

Ik vertel de jongens dat we dat gaan doen vandaag, het koppie leeg maken en straks lekker slapen thuis.

Intuïtief tekenen

Het kopje leeg maken

Vandaag is hun eerste keer en laat ik ze vrij ontdekken, gewoon proberen met alle materialen. Krassen, tekenen, natekenen van een voorbeeld, alles mag en kan. Als je maar geniet van wat je doet.

Na enige aarzeling gaan ze aan de slag. Een van de jongens pakt zijn telefoon, zoekt een afbeelding en gaat natekenen. De ander pakt een potlood uit de doos en begint een groot huis te tekenen, met heel veel kamers, voor papa en mama, zijn broertjes en ook een kamer voor opa. Weer een ander kiest een paar kleuren en gaat krassen met steeds weer een nieuwe kleur er doorheen.

Concentratie en ontspanning

Ze zijn zo geconcentreerd bezig dat ze vergeten hun limonade op te drinken.
Ik zet wat chips op tafel en ze kijken op met blije gezichtjes, stoppen wat chips in hun mond, nemen een slok drinken en gaan weer verder. Het is stil, ze zijn stuk voor stuk lekker bezig. Alles is goed, alles mag er zijn, elke tekening is een uiting die belangrijk is.

Na afloop zijn ze ontspannen en trots op hun werkstuk. Natuurlijk gaat het boekje mee naar huis, kunnen ze er daar mee verder. Volgende keer laten ze het resultaat zien, ik kijk er naar uit! Aan de hand van de boekjes bepaal ik het vervolg.

Intuïtief tekenen is zo leuk! Voor groot en klein. Soms ook doet mama samen met haar kids mee. Alles mag, niets moet.

Wil je meer weten over ‘je hoofd leeg tekenen’ maak dan een vrijblijvende kennismakingsafspraak. 

Lieve groet,

Marie-Jose

Over de schrijver
Marie-Jose: steeds meer mensen, groot en klein, hebben last van fysieke, emotionele of mentale problemen. Met behulp van energetische transformatie vanuit de oorsprong, het ontstaansmoment, ervaar je een enorme verbetering. Ervaar jij een negatieve rode draad in je leven of kamp je met pijnen en frustraties? Ervaar (gratis) de kracht van Energetische Transformatie en ga voor je beste leven.
Reactie plaatsen