Geluk zit ook in de storm
12 februari 2020 
in Geluk

Geluk zit ook in de storm

Ik kijk uit het raam naar de donkere wolken en hoor de wind om het huis gieren. Binnen is het lekker warm en ik zit lekker te werken achter mijn laptop. Teksten voor de nieuwe website aan het schrijven. Mijn gedachten dwalen af naar afgelopen weekend. Een geluksgevoel komt over me heen en doordrenkt me met een fijn gevoel.

Storm weekend

Eigenlijk begon het zaterdag middag, mijn oudste is met de kids bij mij en het onderwerp storm komt ter sprake. In 2012 ritste een fikse storm een groot deel van de voorgevel van ons pand af, het leek wel een blikje sardientjes dat opengedraaid werd.

De oudste twee jongens weten het nog precies te vertellen en onze Daan is nog steeds heel bang voor storm en onweer. Op die avond in 2012 stond hij met zijn mama voor het raam te kijken naar de bomen en op dat moment vloog onze gevel (hun buren) er voor een deel af. Dit heeft een gigantische impact op het kereltje gehad, zo klein als hij was heeft het veel met hem gedaan. Hij heeft uren in mijn armen zitten bibberen toen.

Logeren bij de jongens

Nu, met het vooruitzicht van de komende storm met hevige windstoten, zegt dochterlief dat ik gerust zondag kan komen en lekker bij hun kan blijven slapen. De kids vinden dat een super idee, oma erbij dan zijn we met zijn allen bij elkaar, wel zo leuk.

En zo kwam het dat ik zondagavond mocht slapen in het bed van oudste kleinzoon. Hij slaapt zelf op een matras op de grond naast me. Toen ik het bed instapte klonk het opeens helder vanaf de matras: “Hoi oma, kom je ook naar bed? Leuk, je mag altijd in mijn bed hoor!” En weg was hij weer, naar dromenland.
Nu ik achter mijn laptop zit en eraan terugdenk voel ik weer dat gelukkige gevoel.

Nog 1 nachtje dan

Maandag ochtend ga ik natuurlijk mee om de drie jongens naar school te brengen. Door de enorme wind die nog steeds waait gaan ze allemaal mee met de auto, de fiets blijft in de berging.
Daarna wandelen dochterlief en ik met de hond en gaan allebei aan het werk op onze laptops.

Ik zou eigenlijk naar huis gaan, maar de jongens zagen de weersvoorspelling. Hahaha er werd nog een avond veel storm, regen, onweer en hagel voorspeld. Je moet echt nog een nachtje meer blijven, aldus de jongens. Ik ben met een natte vinger te lijmen. Veel te leuk.

Dat wordt na school nog een heerlijke middag met lezen met Daan, spelletjes met Max en tekenen met Mike.
En natuurlijk spelen de kids met Guus, voor Guus is dit zijn tweede thuis.
Nog één nachtje dan en daarna ga ik echt weer naar huis.

Ontspanning met huisdier

Geluksmomenten

Dit soort onverwachte en leuke dagen zijn goud waard in deze, voor mij nog steeds heel heftige, periode. Geluk zit in heel veel kleine dingen en loopt naast de rouw die er ook mag zijn. Ik ben heel blij met de geluksmomentjes op mijn pad.

Dank je wel dochterlief en boys, dank je wel onstuimig weer en fikse storm, je leverde mij een paar heerlijke dagen op!
Ik kan er weer even tegen aan.

Lieve groet,

Marie-Jose

Over de schrijver
Marie-Jose: steeds meer mensen, groot en klein, hebben last van fysieke, emotionele of mentale problemen. Met behulp van energetische transformatie vanuit de oorsprong, het ontstaansmoment, ervaar je een enorme verbetering. Ervaar jij een negatieve rode draad in je leven of kamp je met pijnen en frustraties? Ervaar (gratis) de kracht van Energetische Transformatie en ga voor je beste leven.
joke de waard
Door

joke de waard

op 12 Feb 2020

fijne geluksmomentjes zorgen er voor dat je weer verder kunt. de tijd moet de rest doen zeggen ze. en als je van de fijne momentjes beleeft, gaat de tijd ook stilletjes door. lieve knuffel! xx

Marie-Jose Maltha
Door

Marie-Jose Maltha

op 19 Feb 2020

Dat is zeker waar Joke, ook jij weet hier alles van. Wat kunnen er veel emoties naast elkaar gaan he? Lachen en genieten en tegelijk het verdriet van binnen voelen. Je kunt niet om het verdriet en de pijn heen, je moet er doorheen. Maar er is nog meer dan genoeg om voor te willen leven! Lieve, dikke knuffel! Xx

Ineke
Door

Ineke

op 13 Feb 2020

Leuk dat je dit met ons deelt, hoe je omgaat met rouw en heftige momenten, toch kleine beetjes geluk te ervaren en ook het rouwen toe te laten, mooi dat je dat zegt, het is volgens mij de enige succesvolle manier om met verlies en tegenslag om te gaan. En wat kunnen simpele dingen dan veel goeds doen. Het is zo belangrijk om fijne mensen zoals je familie om je heen te hebben! Bedankt voor het delen! Het getuigt van je kracht! Groetjes Ineke

Marie-Jose Maltha
Door

Marie-Jose Maltha

op 19 Feb 2020

Dank je wel Ineke voor je lieve reactie. Verlies, verdriet en tegenslag, we krijgen er allemaal mee te maken helaas. Ik ben het helemaal met je eens, je moet het toelaten anders haalt het je vroeg of laat in. En...er is nog zoveel over om van te genieten. Kleine zonnestraaltjes, iedere dag weer! Liefs, Marie-Jose

Reactie plaatsen