Wandelen in de natuur is bewegen, genieten en ook meditatief
05 juli 2021 

Wandelen in de natuur is bewegen, genieten en ook meditatief

Iedere dag ontdek ik weer nieuwe weggetjes en paadjes in het prachtige natuurgebied waar ik woon, het Maasduinen gebied. Jarenlang woonde ik aan de andere kant van de Maas en kwam bijna nooit aan deze kant van de Maas. Vaak kiezen we voor wat bekend is en vertrouwd. Niet alleen bij het wandelen.

Wandelen met een maatje

Ik leerde iemand kennen die ontzettend van wandelen houdt. Wandelen deed ik altijd al graag, maar ik kon nog niet zover lopen. Vanaf dat moment liep ik een aantal maanden zo’n 5 tot 6 keer per week in het Maasduinen gebied, steeds een stukje verder, samen met mijn wandelmaatje. Zo ontdekte ik steeds weer nieuwe routes en leuke paadjes. Ondertussen bouwde ik stevig aan mijn conditie. Soms moest ik even afhaken omdat mijn lijf sputterde, na een paar dagen rust kon ik de draad weer oppakken.

Meditatief wandelen

Nooit gedacht dat ik dit alleen zou doen

Na een paar maanden ben ik nu zover dat ik zonder wandelmaatje, gewoon alleen, iedere dag een flinke boswandeling maak, vaak zelfs twee keer per dag. De gewoonte is er inmiddels zo ingesleten dat het geen enkele moeite meer kost.

Doordat ik mijn conditie stap voor stap opbouw kan ik steeds meer kilometers wandelen. Ieder dag verbaas ik me weer, loop ik weer een andere route. Meestal alleen, soms samen met iemand. Vroeger zou ik er niet over peinzen alleen naar het bos te gaan, nu ik alleen ben doe ik het wel, anders kom ik er niet.

Alleen met de natuur

Mijn dagelijkse boswandelingen zijn net als mijn leven. Een ontdekkingsreis naar nieuwe wegen en paden. Zien, horen, ruiken en voelen.

Meditatie in de natuur

Alle zintuigen gebruiken en veel foto’s maken onderweg. Genieten van de kleine dingen. Genieten van het bos met de prachtige groei van bomen, planten en struiken. Genieten van de vele vogels met hun gezang en de heerlijke boslucht, zeker net na een regenbui. Voor mij is het meditatief.

Jezelf opladen

Wandelen in het bos, langs het strand of tussen de weilanden is voor mij genieten, bewegen en meditatie tegelijkertijd.

Je hoofd leegmaken, jezelf opladen en je stabiel voelen zonder angst en stress voor alles wat er om je heen gebeurt.

Wil jij dat ook? Neem gerust contact met me op.

Lieve groet, 

Marie-Jose

 

Over de schrijver
Marie-Jose: steeds meer mensen, groot en klein, hebben last van fysieke, emotionele of mentale problemen. Met behulp van energetische transformatie vanuit de oorsprong, het ontstaansmoment, ervaar je een enorme verbetering. Ervaar jij een negatieve rode draad in je leven of kamp je met pijnen en frustraties? Ervaar (gratis) de kracht van Energetische Transformatie en ga voor je beste leven.
Reactie plaatsen