Meditatief wandelen

Oefenen en oefenen, toch bleef ik me onrustig voelen tijdens de meditatie oefeningen…Mijn gedachten bleven op hoog tempo in mijn hoofd heen en weer gaan… ik werd kriebelig van het stilzitten.

Een paar jaar geleden, in een voor mij moeilijke periode, begon ik me te verdiepen in mediteren.
Ik bezocht websites met meditatie oefeningen, ik las boeken over mediteren, bekeek video’s, kortom ik zocht en vond veel informatie.

Mediteren bleek lastig

En toch…dat stilzitten en mediteren, het irriteerde mij meer dan het me goed deed.

Het gekke is dat ik heel goed kan ‘niksen’, lekker in het zonnetje zitten mijmeren. Of heerlijk in mijn luie stoel met een mooi muziekje op de achtergrond… Gewoon mijn gedachten laten gaan en genieten van het niks doen. Dat kan ik tegenwoordig best goed al zeg ik het zelf.
Maar gaan zitten mediteren thuis, brrr ik krijg het niet voor elkaar..

Bos en bank

Ook nu ik geen hond meer heb loop ik iedere dag in het bos, een flinke wandeling om de dag te beginnen. Vaak doe ik ‘s avonds een tweede rondje.
Het viel me op dat ik zonder hond mijn gedachten meer kon laten gaan, ik hoefde nergens op te letten.
Het Nationaal Park Maasduinen is zo ongeveer mijn achtertuin, dus beter kan het bijna niet.
Overal staan bankjes in het bos, sinds kort zijn de meesten vervangen door prachtige nieuwe banken.
Tijdens het wandelen zoek ik altijd een bankje…tot mijn eigen verbazing word ik dan niet kriebelig van het stilzitten, maar ontspan ik volledig.

Meditatief wandelen

Alleen of samen

Meestal loop ik alleen, soms ook gaat er een tijdje een wandelmaatje mee. Het valt me op dat ieder wandelmaatje hetzelfde ervaart. Als we bewust meditatief gaan wandelen worden ook mijn wandelmaatjes geraakt door de rust in de natuur, door de ontspanning die het geeft.

Wil jij ook meditatief wandelen?

Wil je ook een keer meewandelen? Neem dan contact met me op. Zeker in deze rare en frustrerende tijd is het heerlijk om je even weg van alles te wanen en er alleen voor jezelf te zijn.

Liefs,
Marie-Jose

Over de schrijver
Marie-Jose: steeds meer mensen, groot en klein, hebben last van fysieke, emotionele of mentale problemen. Met behulp van energetische transformatie vanuit de oorsprong, het ontstaansmoment, ervaar je een enorme verbetering. Ervaar jij een negatieve rode draad in je leven of kamp je met pijnen en frustraties? Ervaar (gratis) de kracht van Energetische Transformatie en ga voor je beste leven.
Reactie plaatsen