Het brein speelt met je hart

Bij ons hier in het westen voert de ratio nog vaak de boventoon in wat er van ons verwacht wordt. Kijk maar naar ons onderwijs. Alles draait nog veelal om kennis. We zijn opgevoed met het gebruiken van ons verstand. Gevoel, intuïtie en leven vanuit ons hart is vaak nog ondergeschikt. 

Steeds meer mensen komen in de knel en gaan richting burn-out, steeds meer kinderen raken verstrikt in het huidige (onderwijs) systeem. 

Extra lastig is dat we in een tijd leven vol onzekerheid en angst. Zeker nu de frequenties stijgen op onze planeet aarde.

Je brein wil je beschermen

Je ratio speelt graag de baas over je gevoel en kan heel goed manipuleren. Zonder dat jij het in de gaten hebt en je ervan overtuigd bent naar je gevoel te handelen is je brein in staat met je gevoel en je hart te spelen. Je hoofd beschermt, zonder dat je het merkt, je pijnlijke gevoelens en emoties. Helaas uit zich dat uiteindelijk in fysieke klachten en ongemakken.

Vanuit je hoofd of vanuit je hart?

Leven vanuit je hart, dichtbij jezelf komen, alle oude emoties loslaten: we lezen en horen het overal om ons heen. Maar… hoe doe je dit en hoe weet je dat zeker? Dit is dagelijks werk voor veel therapeuten en er zijn verschillende methodes en systemen voor. Maar...lossen je oude emoties hiermee ook definitief op?  Speelt je brein niet weer een spelletje?

Wellicht vind je me nu sceptisch of zelfs wat cynisch, toch is niets minder waar. Helaas heeft ons brein heel vaak ongemerkt de overhand en maken we onszelf wijs dat ons hart spreekt terwijl we in ons hoofd zitten. Ons hoofd is heel erg slim en kan ons fantastisch manipuleren.

Een klein voorbeeld

Een lieve vrouw benaderde me eerder dit jaar met de vraag of ik haar kan helpen. Ze legt me haar situatie uit en ik antwoord haar dat ik daar zeker iets mee kan en haar kan helpen definitief van haar probleem af te komen.

Het eerste wantrouwen is reeds daar want de vraag komt bijna direct: “Met welk systeem werk je?

Met familie opstellingen, met systemisch werk of een ander bewezen systeem?”

"Ik ga voelen..."

De cliënt zegt: “ik ga voelen of het goed is voor mij”. Op dat moment is ze ervan overtuigd vanuit haar hart en haar gevoel te reageren, ze heeft niet in de gaten dat ze gemanipuleerd wordt en haar brein het heeft overgenomen. Ze gebruikt allemaal redeneringen om mij te laten weten dat het belangrijk is dat ik allereerst uitleg met welk systeem ik werk…Ze is ver weg van haar gevoel en haar hart…Het brein zorgt dat haar enorme pijn en heftige emoties niet hun weg naar boven vinden.

Van de wal in de sloot

Er zijn veel systemen en zelf-structurering programma’s op de markt. Ik weet waar ik het over heb, ik ben jarenlang bezig geweest met sessies en cursussen om mijn aannames en zelf-structuren te leren zien en begrijpen. (Het brein wil het begrijpen) Het heeft me uit een zware burn-out geholpen. Ik heb er ook zeker heel veel baat bij gehad…maar de triggers bleven. 

Het enige voordeel was dat ik de triggers herkende en er zelfs om leerde lachen en aan de kant parkeren. Maar het heeft nooit iets definitief opgelost, het bleef onderdeel van mijn leven.

Het zijn slechts “lapmiddelen” 

Totdat ik na een heel moeilijke periode in mijn leven (overlijden van mijn liefste allesie, kwijtraken van mijn leven in Portugal en mijn huis en inkomen in Nederland) weer grotendeels opgekrabbeld was en zag dat het allemaal “lapmiddelen” zijn. Ik leerde dat het wel degelijk mogelijk is om alle triggers, trauma’s en niet geheelde emoties en hun structuren definitief uit je systeem te verwijderen. (Hierover in het volgende blog meer)

Wil jij weg van alle stress en narigheid in je leven?

Het is niet alleen dit leven dat je parten speelt, nee, ook de levens (generaties lang) van je voorouders hebben vandaag de dag nog heel veel invloed op jou. Daarnaast zijn er nog veel meer invloeden van ver terug die grip op je huidige leven hebben. 

De negatieve rode draad, de trauma’s, de pijnlijke en verdrietige emoties, alles heeft een ontstaansmoment en heeft gevolgen voor je fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten, aarzel dan niet me te bellen of te mailen.

Liefs, Marie-Jose


Over de schrijver
Marie-Jose: steeds meer mensen, groot en klein, hebben last van fysieke, emotionele of mentale problemen. Met behulp van energetische transformatie vanuit de oorsprong, het ontstaansmoment, ervaar je een enorme verbetering. Ervaar jij een negatieve rode draad in je leven of kamp je met pijnen en frustraties? Ervaar (gratis) de kracht van Energetische Transformatie en ga voor je beste leven.
Joke de Waard
Door

Joke de Waard

op 01 Dec 2022

ik kijk uit naar de volgende blog! juist met iemand gesproken. ze weet wat haar trauma is, maar weet niet hoe ze het uit haar brein/systeem krijgt. lieve groetjes, Joke

Marie-Jose Gal
Door

Marie-Jose Gal

op 01 Dec 2022

Hoi Joke, leuk dat je reageert op mijn blog. Een trauma krijg je helaas niet zelf definitief uit je systeem, daar is hulp bij nodig. Vrijblijvend bellen of mailen mag altijd! Liefs, Marie-Jose

Reactie plaatsen